Over in de Ster Mode

Al meer dan 90 jaar een vaste waarde in de Bergstraat

‘In de Ster Mode’ is de winkel die reeds het langst in de Bergstraat aanwezig is.

Al vier generaties of meer dan 90 jaar lang is "In de Ster Mode" één van de bekendste modezaken in Heist-op-den-Berg.
Het verhaal begint in 1920. De stichters, Frans Van Den Bosch en Alena De Cuyper, kochten een huis in de Bergstraat (nu nr. 31) en begonnen er een kledingwinkel. Alhoewel de winkel meteen "In de Ster Mode" heette, spraken veel mensen over "bij Franske Bosch". Zij verkochten stoffen aan de meter, hoeden, dassen, hemden, ondergoed, werkkleding, enz. Kortom zowat alles wat met textiel te maken had.
In 1928 werd de gevel gemoderniseerd en een grotere etalage geplaatst. De eerste etalagepoppen uit de streek presenteerden de allereerste confectiemode. De hoofden van deze poppen bestonden uit was, hadden porseleinen ogen en echt haar. Van overal kwam men naar deze poppen kijken...
Frans en Alena hadden twee kinderen, waarvan Martha, gehuwd met Alphons De Kepper, de zaak in 1944 voortzette als tweede generatie. In 1958 stapte zoon Joseph als derde generatie mee in de zaak.
In de jaren '60 werd confectiekleding zo populair dat de winkel in de Bergstraat (nu nr.31) te klein werd. Daarom werd in 1968 het huidige pand, dat toen een warenhuis was, aangekocht. In dat jaar kwam ook Josée, de vrouw van Joseph, mee in de zaak werken. Het werd een grote modezaak met twee ruime verdiepingen.
In de loop der jaren werd de winkel nog verschillende keren vernieuwd. Ondertussen staat al de vierde generatie aan het roer, Marc De Kepper en zijn vrouw Karen. Samen met een dynamisch team van verkoopsters loodsen zij "In de Ster Mode" naar de honderdste verjaardag!

"In de Ster Mode" is een toonaangevende modezaak waar vakkennis, service en klantvriendelijkheid centraal staan en waar de prijs/kwaliteit verhouding een belangrijke troef is. Onze collecties worden met zorg uitgekozen. Bovendien worden retouches nog steeds vakkundig en gratis uitgevoerd.

Rond 1928

Bergstraat (nu nr.31)

De winkel in 1968

1968

In 1968, op de eerste verdieping

1968 eerste verdieping

Cinema Flora reclame

cinema Flora reclame